Cum se face espresso cu un aparat de cafea in comodat

 Procesul pas cu pas

A bea espresso este un lux fantastic, mai ales pentru persoanele care iubesc cafeaua excelentă. Pentru a vă bucura de un espresso, vă recomandăm un aparat espresso sau să vizitați cafeneaua locală.

Dar dacă nu aveți bani și timp pentru aceste opțiuni? Cu un aparat de cafea manual și ceva creativitate, puteți prepara cafea tip espresso. Majoritatea oamenilor cărora le place cafeaua au un aparat de cafea acasă. Deci, dacă aveți pofta de espresso acasă și nu doriți să cumpărați un aparat espresso, puteți totuși să o faceți folosind aparatul de cafea.

S-ar putea să vă întrebați cum puteți face espresso folosind un aparat de cafea. Pare un lucru imposibil, dar este posibil. Dacă vă place să vă faceți cafeaua folosind un aparat de cafea și doriți să știți cum să faceți espresso cu un aparat de cafea, citiți mai departe.

Cum puteți face Espresso cu un aparat de cafea in comodat

A face cafea care are un gust minunat este o artă și chiar dacă mai multe soiuri de cafea sunt renumite în întreaga lume, băutura de cafea pe care majoritatea oamenilor o consumă rămâne espresso. Folosirea unui aparat de cafea pentru a prepara espresso este un proces oarecum simplu și puteți utiliza cafeaua obișnuită acasă dacă cafeaua măcinată sau boabele sunt proaspete. Să ne uităm la modul în care puteți face espresso folosind un aparat de cafea.

Ingrediente

  • Apă curată: Trebuie să vă asigurați că utilizați apă filtrată atunci când faceți espresso – unul rece și care nu conține impurități. Apa fiartă împiedică procesul de preparare, iar mineralele afectează gustul espresso-ului preparat. Prin urmare, asigurați-vă că utilizați doar apă filtrată.
  • Boabe de cafea măcinată: Boabele de cafea espresso proaspăt zdrobite sunt esențiale atunci când se prepară o ceașcă de espresso care are un gust excelent. Dacă dețineți o râșniță, este recomandat să utilizați boabe proaspăt măcinate de fiecare dată când doriți să faceți o ceașcă de espresso, dar dacă nu aveți una, cumpărați cafea măcinată din comerț care este aproape de data prăjirii.

Pași pentru a face espresso într-un aparat de cafea

  1. Găsiți cele mai bune boabe de cafea

Găsirea celor mai bune boabe de cafea este primul pas în prepararea espresso-ului. Nu există un tip specific de cafea pentru prepararea espressorului – depinde de gusturile și preferințele dv.. Atât americanii, cât și italienii de sud preferă cafeaua mai închisă, în timp ce majoritatea europenilor și italienii de nord preferă boabele de cafea de culoare deschisă.

  1. Zdrobirea boabelor în mod corespunzător

Măcinarea boabelor de cafea este o abilitate. Nu doriți particule mari de boabe de cafea, deoarece acestea vor permite apei să treacă prin ele, iar produsul final nu va fi bogat în acizi și arome. De asemenea, dacă macinați boable foarte fin, procesul de preparare va dura mai mult, iar cafeaua va fi prea amară, ceea ce este de asemenea nefavorabil.

  1. Ignorați rezervorul de apă al aparatului de cafea

Majoritatea aparatelor de cafea au un rezervor de apă. În mod normal, îl umpleți cu apă, adăugați cafeaua măcinată, porniți aparatul și cafeaua începe să scurgă printr-un filtru într-un vas de cafea. Asta nu funcționează atunci când faceți espresso, deoarece viteza este prelungită. Deci, pentru a face o ceașcă de espresso bună, trebuie să ignorați rezervorul de apă.

  1. Puneți cafeaua măcinată sub filtru

Aproape ați terminat cu crearea espresso-ului dv.. Turnați niște apă caldă peste cafeaua măcinată (asigurați-vă că mențineți capacul aparatului de cafea deschis pentru a putea accesa totul eficient) și lăsați-o timp de treizeci de minute. Apoi, turnați restul de apă cât de repede puteți. Recipientul dv. de cafea va colecta espresso din cealaltă parte a filtrului. Deși cafeaua nu este un espresso adevărat – de la un aparat espresso – este aproape de ceea ce ați primi de la acest aparat costisitor.

  1. Procesul de preparare

După ce turnați cafeaua măcinată în filtru și închideți capacul pentru a aplica presiune pe cafeaua măcinată, ar trebui să porniți aaparatul de cafea pentru a începe procesul de preparare. Primele picături de cafea ar trebui să înceapă să se colecteze în recipientul dv. de cafea în zece secunde și întregul proces ar trebui finalizat într-un minut. Transferați espresso-ul proaspăt pregătit în ceașca preferată de cafea și bucurați-vă de el!

  1. Curățați aparatul

Când ați terminat, este timpul să vă curățați aparatul de cafea și alte recipiente utilizate în proces. Spălați-vă bine aparatul și lăsați-l să se usuce pentru o întreținere corectă. Lăsând aparatul de cafea murdar poate duce la o defecțiune.

Este dificil, dar este posibil să faceți espresso cu un aparat de cafea

Este complet posibil să vă bucurați de o ceașcă de espresso în casa dv., fără a fi nevoie să suferiți cheltuielile de achiziționare a espressorului. Metoda descrisă mai sus cu privire la modul de preparare a espresso-ului cu un aparat de cafea este oarecum dificilă și va trebui să dobândiți anumite abilități pentru a evita să vărsați cafea pe toată banca de pregătire (trebuie să așezați ceașca pe locul potrivit). Când stăpâniții acest proces, nu vor mai fi probleme. Rezultatul ar trebui să fie o băutură cu un strat superior spumos numit crema care este greu de realizat atunci când utilizați alte metode de preparare a cafelei.

Aroma tipică de espresso intens provine de la raportul foarte mare de cafea la apă, deși opiniile cu privire la cantitățile specifice variază.

Cuvinte de final

În concluzie, utilizarea unui aparat de cafea este simplă și trebuie doar să acordați o atenție deosebită detaliilor. Dacă cunoașteți boabele de cafea care au aroma pe care o doriți în cafeaua dv. și textura boabelor măcinate, orice altceva vine mai târziu.