Ce este espresso shot?

Câte uncii sunt într-un shot de espresso?

V-ați întrebat vreodată ce fel de cafea este espresso? Este vorba despre tipul de boabe, amestec, prăjire sau este vorba despre câte uncii sunt într-un shot de espresso? Ei bine, nu sunteți singurii care se întreabă asta. Chestia este că puteți folosi orice tip de boabe doriți, în funcție de preferințe. Termenul espresso este de origine italiană și, atunci când este tradus, înseamnă cafea preparată în mod expres pentru dv., într-un proces unic. Da, ai citit corect!

Se obține prin forțarea cantității mici de apă care este aproape la punctul de fierbere cu presiune mare prin micile boabe de cafea. Espresso conține o concentrație mare de particule solide care sunt dezintegrate și dispersate prin cea mai mare parte a fluidului. Când vine vorba de nivelurile de cofeină, espresso conține niveluri relativ ridicate.

A fost inventat în anii 1900. Inițial, ideea de espresso a provenit dintr-o perioadă scurtă de preparare. La un moment dat, un inventator din Milano, Luigi Bezzara, a căutat să posede un brevet pentru un echipament unic care să avea distinși șefi de grup. Mai târziu, în 1905, Desidero Pavoni a dobândit licența și a fabricat un espressor în scop comercial.

Ce este espresso shot?

Un shot de espresso are 7 grame de bucăți mici de boabe de cafea măcinată. Produce aproximativ 30 de mililitri de espresso, ceea ce este echivalent cu o uncie lichidă. În trecut, baristii nu aveau nici o metodă definitivă de măsurare a shoturilor. Astăzi, cântărirea este o practică obișnuită.

Shot-ul dublu, cunoscut și sub numele de doppio, a devenit popular în Statele Unite în anii ’90 după adoptarea sa de către Starbucks. Pentru un shot dublu se folosesc 14 grame de boabe de cafea. Acestea produc aproximativ 60 de mililitri de espresso, care are aproximativ două uncii lichide.

Câte uncii are un shot de espresso?

Având în vedere măsurătorile în greutate ale unui singur shot de espresso, uncia ar fi de 28 de grame și 30 de mililitri într-o uncie lichidă. În acest caz, volumul este apa pentru espreso, care trece prin cafea. În funcție de tipul deaparat pe care îl utilizați, un singur shot poate fi modificat la 9 grame, în timp ce un shot dublu folosește 18 grame.

Când faceți un shot dublu, prepararea durează aproximativ 20 până la 30 de secunde. Majoritatea aparatelor de cafea au calibrări la scară. Prin aceasta, sunteți ghidați asupra cantității precise de presiune pe care o exercitați asupra unei anumite cantități de apă. Pentru presiune, măsurătorile sunt înregistrate în bare. Espresso format din bucăți mici de boabe de cafea va rezista considerabil împotriva fluxului de apă.

Pe de altă parte, cea mai aspră va permite curgerea lină a apei și, la rândul său, va produce o cafea sub-extrasă. Rețete pentru produse precum Dulce de Leche și Cafe Mocha folosesc shotul espresso dublu. Gustul cafelei este mai dominant atunci când shotul dublu servește ca parte a ingredientelor.

Când vine vorba de băuturi sofisticate, cum ar fi Espresso Granita sau porții mai mari, s-ar putea să doriți să aplicați un shot dublu pentru fiecare 8 – 12 uncii din băutura finală. Dacă doriți să savurați o băutură rece, păstrați-vă shoturile la frigider înainte de a le amesteca cu ingrediente suplimentare. Procedând astfel, căldura din espresso nu va duce la o băutură caldă.

Există o mare varietate de boabe de cafea care se dezvoltă în regiunile terestre din Etiopia. Unele dintre tipurile semnificativ populare includ java, bourbon și creole. Deși majoritatea cafelei este Arabica, în combinație cu Robusta se adaugă crema și cofeina. Majoritatea baristilor prefera ca boabele de cafea Arabica sa fie in proportie mai mare fata de Robusta.

Boabele de cafea folosite la prepararea espresso-ului

Boabele de cafea utilizate în timpul procesului de producție au un impact asupra intensității și gustului shotului espresso. Există câteva mărci de cafea, inclusiv Kenya, Guatemala și Sumatran, care au un gust îndrăzneț datorită particulelor solide dezintegrate.

Cafeaua din aceste regiuni este proeminentă pentru a avea un corp complet. Pentru cafeaua cu corp complet, o singură uncie lichidă s-ar putea simți și avea gust de 1,25 uncie lichidă.

Espresso și temperatura

Este obligatoriu să se determine temperatura apei utilizate la preparare. Metoda de determinare a temperaturii potrivite poate diferi în funcție de tipul de aparat utilizat în proces. Indiferent de dispozitivul utilizat, asigurați-vă întotdeauna că se încălzește bine. Îndepărtați portafilterul montat în capul de grup atunci când nu este nevoie de el, pentru ca acesta să se încălzească.

Când vine vorba de espresso, doriți ca temperatura apei de preparare să fie setată la 90.5-96 C. Pentru echipamentele termice duble care au control PID și vă puteți ajusta cu ușurință temperatura preferată. Odată ce totul este încălzit, produsul final produs este la temperaturile setate.

Espresso sub presiune

Aparatele de cafea de înaltă calitate sunt calibrate în bare care vă vor ghida atunci când exercitați presiune în timpul preparării. În cazul în care echipamentul dv. nu este setat în acest mod special, un bar este egal cu presiunea din atmosferă la nivelul mării. Aceasta se traduce la aproximativ 14,5 livre pentru fiecare centimetru pătrat. Procesul de preparare a espresso-ului necesită minimum 8 până la 9 bari de presiune.

Timpul de extracție este un factor crucial care determină cantitatea corectă de presiune în timpul preparării. Doriți să știți cantitatea de timp consumată în producerea a două uncii de espresso.

Shot-urile de espresso recomandate

Potrivit Departamentului de Agricultură, un singur shot de espresso are 63 de miligrame de cofeină. Cafeaua standard are aproximativ 12-16 miligrame de cofeină într-o uncie. Oamenii au tendința de a bea mai mult de o uncie de cafea, majoritatea bând cel puțin 8 uncii, ceea ce reprezintă aproximativ 95 până la 128 miligrame de cofeină.

Cantitatea de cofeină din espresso variază în funcție de mai mulți factori, precum mărci, tip de boabe cafea, cantitate de cafea, metodă de preparare și așa mai departe. Dacă intenționați să vă reduceți consumul de cofeină, espresso este o opțiune excelentă. Pentru o întâlnire de durată, puteți alege latte sau cappuccino, care sunt băuturi făcute din espresso. Cercetătorii sunt de acord că patru cești sunt sănătoase pentru consumul zilnic.

Gânduri de final

De-a lungul anilor, espresso a oferit o alternativă îndrăzneață pentru iubitorii de cafea. Pentru cei care doresc să îmbine diferitele arome ale boabelor de cafea, espresso dă un gust intens. Puteți bea băutura în timp ce vă bucurați de efectul ei de hrănire și relaxare.