Top 10 tari consumatoare de cafea din lume

Topul tarilor cu cel mai mare consum de cafea.

 

Crezi că oamenii din țara ta beau cea mai multă cafea?

 

Cu toții ne întrebăm care țară, care națiune bea cea mai multă cafea. Consumul de cafea este ceva care poate determina care națiune este cea mai mare consumătoare de cafea din lume, fie un cappuccino, un french press sau o cafea rece pentru acele seri de vară fierbinți.

Desigur, nu reprezintă persoanele care preferă calitatea decât cantitatea. Ai crede că trebuie să fie una dintre națiunile mari. La fel ca SUA, Canada,poate Rusia. Cu siguranță intră și ele intră în TOP5. Așa că ar trebui să fie țările precum Brazilia sau Turcia, nu? Nu chiar!

 

Deci, care națiuni beau cea mai multă cafea?

 

Conform statisticilor furnizate de Departamentul Agriculturii din Statele Unite, țara numărul 1 care consumă cea mai multă cafea este Elveția, cu 7,9 kg de persoană pe an. Într-un raport furnizat de EUROMONITOR INTERNATIONAL, acest record a fost atribuit Finlandei cu 12 kg pe cap de locuitor.

Cu toate acestea, acesta nu apare în raportul USDA, deoarece cantitatea totală de consum a fost prea mică pentru a fi inclusă în evaluarea generală. Islanda urmează după Norvegia (a doua țară mare consumatoare pe cap de locuitor) cu 9,0 kg pe cap de locuitor și Danemarca cu 8,7 kg.

În alte rapoarte, Olanda a contribuit la acest top cu 8,4 kg pe cap de locuitor. Totuși, nu este din nou inclusă în acesta (iar datele sunt disponibile doar pentru anii 2017/18). Din același motiv – nu consumă suficient pentru a apărea în raportul general. Dar merită menționată, deoarece consumă multă cofeină.

Ar putea părea o surpriză să vedem că primele 2 poziții sunt ocupate de țări (relativ) mici precum Finlanda (5,5 milioane de oameni) și Norvegia (5,3 milioane de oameni) ). Cel puțin atunci când asunt comparate cu America, Rusia, Brazilia și alte țări mai mari. De ce?Finlanda găzduiește doar aproximativ 5,5 milioane de oameni. Cu toate acestea, este una dintre cele mai mari țări consumatoare de cafea din lume, alături de alte țări scandinave – Norvegia (5,2 milioane de oameni) și Islanda.


Dar marile țări?

 

După cum puteți vedea – țări mari, cum ar fi Franța, SUA și Canada, nu sunt în top. Deși consumă mult mai multă cafea decât țările mai mici (cum ar fi Elveția, Norvegia sau Suedia); există mult mai mulți oameni care trăiesc acolo. Prin urmare, consumul mediu pe cap de locuitor este mai mic, deoarece cantitatea totală de cafea trebuie împărțită cu mai mulți oameni.

O privire mai atentă asupra primelor zece țări consumatoare de cafea din lume

 

Vom urmări rapoartele publicate de EUROMONITOR INTERNATIONAL, mai degrabă decât de Departamentul Agriculturii din SUA. Acest lucru se datorează faptului că raportul Euromonitor evaluează toate țările consumatoare de cafea; mai degrabă decât câteva cu o cantitate minimă specifică de consum total.

 

cel mai mare consum de cafea - finlanda1. Finlanda (12 kg pe cap de locuitor)

 

Poate fi o surpriză pentru tine faptul că Finlanda, a cărei cultură nu este recunoscută pentru cafeaua sa la nivel mondial, consumă cea mai multă cafea. Atenție, cafeaua este adânc înrădăcinată în cultura finlandeză și există un tip de cafea numit cafea finlandeză. Ei bine, putem spune cu ușurință că această tendință a apărut cel mai probabil din cauza frigului extrem din Finlanda, temperaturile ajungând la -400 în partea de nord.

Deci, o cană fierbinte, gustoasă și aromată de cafea ar fi foarte irezistibilă. Finlandezii, spre deosebire de majoritatea naționalităților, preferă cafeaua prăjită foarte ușor – puțin mai ușor decât prăjirea ușoară standard disponibilă în altă parte. Interesant este că aproape 80% din cafeaua consumată în Finlanda este prăjită foarte ușor și abia în ultimii zece ani finlandezii au început să se obișnuiască puțin cu o prăjire mai îndelungată.

În cele din urmă, iată un fapt uimitor despre finlandezi și dragostea lor pentru cafea. Unele acorduri colective de muncă din Finlanda afirmă că ar trebui să existe două pauze a câte 15 minute de cafea într-o zi lucrătoare.

 

norway flag2. Norvegia (9.9 kg pe cap de locuitor)

 

Norvegia este pe locul al doilea și una dintre țările de frunte pentru consumul de cafea pe cap de locuitor; cu peste 80% din populația sa consumând aproximativ 4/5 căni de cafea pe zi – uimitor, nu? Motivul? Și mai uimitor!

La mijlocul anilor 1800, distilarea alcoolului a fost interzisă în Norvegia, iar prețurile sale, precum și lipsa, au crescut. Cafeaua a sosit și în Norvegia la începutul secolului al XVIII-lea și a fost savurată de cei bogați la început. Mai târziu a devenit destul de ieftină.

Așadar, această băutură maro fierbinte a devenit o băutură socială aleasă de majoritatea oamenilor – fiind mai accesibilă, mai delicioasă și foarte îndrăgită la temperaturile reci ale Norvegiei. În Norvegia, cafeaua se consumă în cea mai mare parte neagră dintr-un filtru sau plită și a fost oarecum o comoară națională pentru norvegieni. ]

Uh, nu-mi spuneți că puneți că și voi vă întrebați același lucru (Vikingii au băut cafea?). Ei bine, războinicii de elită vikingi, numiți berserkeri, consumă cantități mari de băuturi care induc halucinații pentru a-și menține frenezia în timpul luptelor. Cuvântul „berserk” provine din această practică.

Nu este clar dacă cafeaua, a fost absorbită pentru cofeina sa, din acest motiv sau a fost luată ca delicatesă. În orice caz, chiar dacă oricare dintre ele ar fi adevărate, este cel mai probabil că nu a contribuit mult. Altfel, ar fi făcut parte din poveștile spuse. Oricum, dacă ajungeți vreodată în Norvegia, încercați „Karsk”, o băutură specială făcută cu cafea, moonshine (alcool distilat) și robustă. Dacă vă place cafeaua tare, ați aprecia și mai mult băutura.

 

iceland3. Islanda (9.0 kg pe cap de locuitor)

 

Islanda, la fel ca Norvegia, a interzis vânzările de alcool de peste 100 de ani, berea nu a fost cu adevărat un lucru pentru islandezi; deoarece Islanda s-a luptat cu Danemarca și islandezii au asociat berea cu cultura daneză. În orice caz, nu putem spune același lucru despre iubirea sa pentru cafea – consumă 9,0 kg pe cap de locuitor.

Cafeaua a ajuns în Islanda în noiembrie 1703, când Arni Magnusson – un cărturar și colecționar de manuscrise nordice valoroase, a cumpărat un sfert de kilogram de cafea din Danemarca. Un secol și câțiva ani mai târziu, cantitatea de cafea importată în Islanda a crescut de la 5 tone pe an la 213 tone pe an.

Ceea ce este mai surprinzător este că Islanda este a treia țară consumatoare de cafea din lume. Cu toate acestea, nu există niciun Starbuck în țară – atât de ciudat! Ei bine, țara este destul de mică și locală, cafenelele mici sunt cele mai disponibile și preferate de islandezi.

Cafenelele mici și locale nu sunt o opțiune atât de proastă. În plus, crește concurența între cafenele; dacă un loc oferă cafea de înaltă calitate, celelalte trebuie să se descurce mai bine.

Așadar, puteți fi siguri de o ceașcă de cafea foarte gustoasă, cu o ospitalitate excelentă în orice cafenea. Cu toate acestea, există două nume de cafenele destul de mari în țară – Te og Kaffi și Kaffitar.

 

danmark4. Danemarca (8.7 kg pe cap de locuitor)

 

La fel ca alte țări scandinave, Danemarca este o națiune predominant consumatoare de cafea cu tradiție adânc înrădăcinată în această băutură gustoasă. Ca și obicei, aici se servește cafea la fiecare masă. Se pune accentul pe ea și mai mult la ocazii speciale, de obicei servită cu prăjituri, sandvișuri sau fursecuri.

Cafeaua daneză este una dintre cele mai scumpe cafele din lume (mai exact, a șasea). Cu toate acestea, există opțiuni mai ieftine pe care le poate cumpăra oricine.

 

holand5. Olanda (8.4 kg pe cap de locuitor)

 

În Olanda există diverse activități de făcut și de ne-făcut. Aveți grijă la bicicliști. Nu faceți fotografii doamnelor din Cartierul Roșu din Amsterdam. Și cel mai important, încercați „Koffie”. Ei bine, trebuie să fiții atenți în timp ce încercați acele cafenele, deoarece multe servesc cafea, dar servesc și marijuana.

Așadar, Amsterdamul ia în considerare interzicerea turiștilor la aceste infame cafenele care vand canabis. Olanda, în 1616, este prima țară europeană care obține copaci de cafea vii. Acești copaci au fost aduși din Mocha, Yemen, de către Pieter Van Den Broecke. În scurt timp, s-a transformat dintr-un mic cultivator de java la unul dintre cei mai importanți furnizori de cafea din Europa.

În medie, olandezii vor bea zilnic 2,4 cești de cafea, servite cu prăjituri sau fursecuri.

 

6. Suedia (8.2 kg pe cap de locuitor)

7. Elveția (7.9 kg pe cap de locuitor)

8. Belgia (6.8 kg pe cap de locuitor)

9. Luxemburg (6.5 kg pe cap de locuitor)

10. Canada (6.2 kg pe cap de locuitor)

 

Câteva lucruri interesante despre cafea

    • Potrivit unui studiu comandat de către Asociația Națională a Cafelei, americanii beau mai multă cafea ca niciodată. Cu 64% dintre americani care beau cel puțin o ceașcă pe zi și cheltuiesc 21,32 USD pe săptămână doar pe cafea.
    • Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Conform rapoartelor publicate pe Statista, au fost consumate aproximativ 165,35 milioane de pungi de 60 kg de cafea în întreaga lume. Cu alte cuvinte, 400 de miliarde de cești anual.
    • Un păstor de capre a descoperit cafeaua în Etiopia în anii 1500. Povestea spune că a văzut caprele mâncând boabe de cafea și a observat că s-au simțit energice după aceea. Păstorul a împărtășit descoperirile sale cu călugării locali, iar aceștia au preparat prima băutură din cafea din acele boabe. Dându-și seama că au putut sta treji toată noaptea după ce au băut acea băutură; ei au răspândit aceste cunoștințe către alți călugări și așa au ajuns în lumea civilizată.
  • Aproape 25 de milioane de fermieri din întreaga lume depind de cultivarea cafelei pentru traiul lor.
  • Potrivit unei cercetări publicate în HuffPost, 55% dintre consumatorii de cafea chestionați ar prefera să se îngrașe cu 10 kilograme decât să renunțe la cafea pe viață.

    Alege CofeXpert.ro