Care este diferența dintre cafea și espresso?

Diferența dintre cafea și espresso la birou!

 

Dacă sunteți iubitor de cafea sau proprietar de restaurante, trebuie să fi existat un timp în care v-ați întrebat; care este diferența dintre cafea și espresso.

Poate doriți să vă îmbunătățiți abilitățile, astfel încât să atrageți mai mulți clienți.

Dacă v-ați întrebat despre diferența dintre espresso și cafea, atunci sunteți cu siguranță în locul potrivit.

În acest articol, vom parcurge toate aspectele dintre cafea și espresso pentru a vă oferi o imagine mai clară a diferențelor lor de bază.

Definitia termenilor

Înainte de a începe, va fi esențial să obținem corect descrierea celor două.

Espresso

Termenul espresso este derivat dintr-un cuvânt italian care înseamnă presat. Este o descriere a unui tip de cafea care se face mai repede și cu efort minim. Pentru a face espresso, veți avea nevoie de boabe de cafea măcinate fin și apoi să treceți apă fierbinte prin ele.

Cafea obișnuită

Acesta este tipul de cafea făcută în mod obișnuit. Oamenii pot folosi metode manuale sau aparate pentru a face acest tip de cafea.

 

Scapa chiar acum de cafeaua de slaba calitate din biroul tau!

 

Diferența dintre cafea și espresso

Pentru început, atât cafeaua obișnuită, cât și espresso-ul sunt deopotrivă fantastice și ambele oferă efecte satisfăcătoare persoanei care bea. Chiar dacă ambele sunt revigorante, au și unele diferențe foarte esențiale. Ele diferă în următoarele aspecte:

  1. Prăjirea

Prăjirea boabelor de cafea are un rol important în ceea ce veți servi. Va fi un espresso sau o cafea obișnuită?

Boabele de cafea espresso sunt prăjite până la o culoare închisă, ceea ce înseamnă că există un nivel mai mare de extracție. Rezultă o cafea măcinată cu o aciditate mai mică.

Boabele sunt de obicei maro închis și au un aspect strălucitor, uleios la suprafață.

Pe de altă parte, boabele de cafea obișnuite sunt supuse prăjirii ușoare cu o extracție minimă posibilă.

  1. Măcinarea

Finetea măcinării este o altă diferență esențială între cafeaua obișnuită și espresso. Există diferențe în dimensiunile particulelor din cafea.

De exemplu, cafeaua espresso este măcinată fin, particulele fiind ușoare la gust. Nu va trebui să împărțiți particulele atunci când vă preparați cafeaua. De asemenea, cafeaua espresso este mai confortabilă de consumat și digerat.

Pentru cafeaua obișnuită, particulele sunt grosiere și aspre la limbă. Va trebui să împărțiți sever particulele de cafea pentru a face cafeaua excelentă pentru băut.

  1. Prepararea

Cafeaua obișnuită și espresso au, de asemenea, timpi și procese diferite de preparare. Espresso durează în general un timp mai scurt pentru a se pregăti. Acest lucru se datorează în principal presiunii ridicate implicate în procesul de preparare și a particulelor de cafea fin măcinate.

Este nevoie de aproximativ cinci atmosfere de presiune pentru a forța apa fierbinte sau aburul prin particulele de cafea pentru a face un espresso. Pasionații de cafea numesc acest lucru un shot espresso.

Deoarece pentru cafeaua obișnuită este nevoie de modul de preparare convențional, prin urmare, durează mai mult timp pentru preparare.

  1. Conținutul de cofeină

Cafeaua obișnuită și espresso diferă, de asemenea, în conținutul de cofeină. Conform informațiilor nutriționale despre ambele, este evident că un shot espresso conține mai multă cofeină decât cafeaua obișnuită.

Un shot espresso conține aproximativ 40 de miligrame de cofeină. Acest lucru poate fi echivalent cu o uncie de espresso. Pe de altă parte, o uncie de cafea obișnuită conține aproximativ 12-16 miligrame de cafeină.

Ceea ce aduce diferența este definirea unei cești de cafea. Dacă ceașca este mai mare și beți în mod regulat, s-ar putea să descoperiți că luați mai multă cofeină în comparație cu o persoană care ia mai puțin dintr-un shot espresso.

  1. Aspect exterior

De asemenea, diferă semnificativ în ceea ce privește aspectul lor. Un shot espresso este de culoare maro închis și este puțin mai gros. De obicei are o cremă mică, care este o spumă care seamănă cu capul berii într-un pahar.

Pentru cafeaua obișnuită, întrucât este prăjită ușor, rezultă un lichid mai deschis și, de obicei, nu are nicio trăsătură neobișnuită.

Espresso este și natural pentru o privire și, prin urmare, mai atractiv decât cafeaua obișnuită. Prin urmare, vă place să îl priviți în timp ce vă potoliți pofta.

espresso si cafea la birou

Metode de preparare pentru cafea obișnuită

Există mai multe metode de preparare a cafelei obișnuite. Principalele includ.

Cafea fiartă

Aceasta este una dintre cele mai vechi metode pentru a vă prepara cafeaua. Nu necesită abilități speciale. Tot ce veți avea nevoie este apă, sursă de căldură și boabe de cafea măcinată. Dacă nu aveți nici un aparat de cafea, nu înseamnă că nu veți putea savura o ceașcă de cafea.

Turnați apă într-un ibric care conține cafea măcinată. Introduceți conținutul la foc și se fierbe de aproximativ 2-3 ori.

Cafea prin picurare

Cafeaua cu picurare este simplă, deoarece vă turnați apa din boabele de cafea măcinate și o lăsați să stea o perioadă. Gravitatea joacă un rol central, deoarece ajută apa să treacă prin particule. Rezultatul se colectează într-un vas dedesubt.

Cafeaua rece

Aceasta este o formă de cafea prin picurare, cu diferența fiind folosirea apei reci. Nu trebuie să confundați cu ice coffee. Este unul dintre cele mai populare moduri de a prepara cafea obișnuită.

În această metodă, picurați apa filtrată la rece prin boabele de cafea măcinate. Se lasă să stea mult timp. În majoritatea cazurilor, procesul durează mai mult sau mai puțin de zece ore înainte de a fi gata.

Cele mai obișnuite vase pe care le puteți folosi sunt borcanul sau un aparat de cafea rece. Cu răbdare, veți obține o ceașcă de cafea cu gust unic și robust. Cafeaua nu are nevoie de îndulcitori sau lapte, ceea ce înseamnă că veți degusta gustul original al cafelei.

Metode de preparare pentru espresso

Trucul în a face shot espresso fantastic este presiunea necesară pentru a produce acest tip de cafea unic. Indiferent dacă aveți un echipament scump sau nu, puteți totuși să puteți oferi shot espresso fantastic.

Prepararea unui Espresso în Stovetop

Uneori este menționat ca Moka Pot Espresso Brewing. Este din cauza vasului Moka folosit în proces. Vasul are trei camere, fiecare jucând un rol esențial în prepararea espresso-ului.

Camera de jos ține apă în timp ce fierbe. Aceasta produce abur care se acumulează și intră în a doua cameră unde întâlnește particulele de cafea măcinate. Deoarece presiunea continuă să crească, forțează apa prin boabele de cafea și în camera de sus.

Cafeaua rezultată are amestecul dulce de espresso pe care îl doresc majoritatea oamenilor. Această metodă este relativ rapidă, deoarece poate dura doar cinci minute din momentul în care apa începe să clocotească atunci când vă adunați cafeaua în camera de sus.

Metoda Aeropress

Aceasta este o metodă care va produce aproximativ o cafea espresso. Puteți folosi asta pentru a face cafea cu un gust excelent chiar de la dv. de acasă.

Asigurați-vă că aveți un filtru în capacul de scurgere și puteți utiliza mai multe filtre. Acest lucru încetinește curgerea la apăsare. Este esențial să aveți boabe proaspete de cafea pentru a obține rezultate excelente.

Turnați cafeaua proaspăt măcinată în filtru și asigurați-vă că puneți multă pentru un gust maxim. Adăugați cantitatea potrivită de apă fierbinte la cafea și amestecați. Apăsați pompa, asigurând că aplicați presiune maximă.

Realizarea unui espresso depinde de forță.

Cafeaua rezultată va fi un shot espresso excelent chiar din bucătăria dv..

Este espresso rău pentru dv.?

Espresso este o băutură excelentă pentru multe persoane care necesită o lovitură de dimineață înainte de a intra în rutina zilnică. Aportul zilnic recomandat de cofeină este în jur de 300 de miligrame și, atâta timp cât mențineți acest interval, nu vor exista efecte adverse.

Are mai multe beneficii pentru sănătate decât negative. Este bogat în antioxidanți și conține mai puține calorii. S-a descoperit că espresso îmbunătățește memoria pe termen lung, starea de spirit și, de asemenea, crește nivelul de concentrare.

Este obișnuit să vezi oameni care se orientează spre espresso pentru a-și stimula producția de muncă. Oamenii din birouri au de obicei pauze de cafea, deoarece este o sursă excelentă de stimulare a energiei.

Ba mai mult, există numeroase dovezi care arată că espresso poate reduce semnificativ șansele de a face un accident vascular cerebral și diabet zaharat de tip 2.

Prin urmare, singurul dezavantaj este consumul mai mare de cofeină și dependența. Atâta timp cât limitați aportul zilnic, veți fi în siguranță.

Este espresso mai tare decât cafeaua?

După cum am menționat anterior, espresso are un conținut mai mare de cofeină decât cafeaua obișnuită. Prin urmare, acest lucru îl face mult mai tare decât ceașca obișnuită de cafea. Acesta este motivul pentru care are termenul de shot espresso.

De asemenea, este mai ușor de consumat sau de ingerat, ceea ce înseamnă că funcționează mai repede în sistemul dv. decât cafeaua obișnuită.

Din cauza particulelor mai fine, este mai ușor să extrageți nutrienții și absorbția din organism durează foarte scurt timp.Acest lucru îl face excelent pentru o lovitură de dimineață; dacă aveți nevoie de o îmbunătățire rapidă.

Care cafea este mai tare?

Numeroși factori vor determina tăria cafelei în ceașca dv.. Nu există un singur tip de cafea care să poată încorpora toate elementele simultan.

Cu toate acestea, boabele de cafea, în general mai închise la culoare, tind să fie mai tari decât omologii lor mai ușori. Timpul necesar pentru prepararea cafelei determină, de asemenea, tăria. Cafeaua care durează mai mult la preparare va fi mai tare.

Nivelurile mai ridicate de cofeină se traduc și printr-o cafea mai robustă.

Dacă puteți încorpora toate acestea într-o ceașcă de cafea, atunci veți avea cea mai tare cafea.

Cofeina în cafeaua picurată

Cafeaua prin picurare este una dintre cele mai tari cafele pe care le puteți găsi. Acest lucru se datorează faptului că este nevoie de mai mult timp pentru a o pregăti. De asemenea, are un conținut mai ridicat de cofeină decât espresso și cafeaua.

Două uncii de espresso are 80 de miligrame de cafeină. În comparație cu cafeaua prin picurare, care are 120 de miligrame de cofeină, o face foarte tare.

Cu toți factorii luați în considerare cafeaua prin picurare este mai tare decât espresso. Oricare ați alege, va depinde de nivelul de vigilență pe care îl aveți pe timp de noapte.

 

Solicita acum o degustare Gratuita chiar in biroul tau!

Aveți nevoie de cafea specială pentru espresso?

Răspunsul la întrebare depinde de calitatea espresso pe care o doriți în ceașca dv.. Puteți prepara un espresso din orice tip de boabe de cafea; dar gustul nu va fi cel pe care îl căutați într-un espresso.

Cele mai bune boabe de cafea sunt cele prăjite închise la culoare; deoarece vă garantează că veți avea o cremă bogată deasupra. Aceasta este o caracteristică distinctivă a unui shot espresso.

Indiferent dacă este vorba despre cafeaua robusta sau arabica; trebuie să fie prăjită închisă la culoare.

 

espresso si cafea la birou

Este cafeaua neagră și espresso-ul același lucru?

Vă puteți gândi la espresso ca o formă de cafea neagră. Acest lucru se datorează faptului că nu există zahăr sau lapte adăugat.

Singura diferență cu cafeaua dv. neagră este că espresso are acea cremă deasupra. Prin urmare, diferența vine în metoda de preparare.

Cafeaua neagră este orice cafea care nu are lapte sau zahăr adăugate la ea. O puteți pregăti în orice fel, atât timp cât nu adăugați zahăr sau lapte. Espresso trebuie să treacă prin procesul presurizat.

Observații de încheiere

Cu informațiile de mai sus, putem fi siguri că  întrebarea dv., care este diferența dintre cafea și espresso a fost adresată.

Cu aspecte dintre cele două răspunsuri, puteți fi încrezători în prepararea oricărui tip de cafea de care aveți nevoie.

Cafeaua este o băutură fantastică. Vă poate reîmprospăta, vă ține somnul departe, vă poate potoli setea și vă poate hrăni corpul.

Prin urmare, veți putea câștiga mai mult dacă vă faceți timp și învățați cum să preparați cafeaua perfectă pentru a profita de beneficii.