Cum să îndepărtați petele de cafea de pe haine?

V-ați confruntat vreodată cu o pată de cafea dificilă? Dacă da, trebuie să știți că nu este foarte ușor să eliminați acea culoare maro deschis din material. Să aruncăm o privire pas cu pas cum să scoatem petele de cafea de pe haine.

Este foarte important de știut cum se îndepărtați petele de cafea de pe haine. Acest lucru se datorează faptului că cafeaua este o băutură minunată într-adevăr. Aceasta joacă un rol deosebit în a ne ajuta să rămânem treji și, de asemenea, are o aromă minunată. Anumite mărci de cafea sunt prestigioase de băut. Printre acestea se numără latte, espresso, macchiato și cappuccino.

Cu toate acestea, la fel ca orice altă băutură, are și partea sa de dezavantaje. În cazul puțin probabil în care se varsă pe haine, lasă în urmă pete urâte. Ne-am imaginat cinci scenarii principale posibile. Le vom examina în conversațiile care urmează.

Cum să îndepărtați petele de cafea de pe haine

Următoarele sunt cele cinci scenarii principale posibile și cum să îndepărtați petele de cafea de pe haine în aceste condiții:

  1. Cum se îndepărtează petele de cafea vechi de pe haine

Petele de cafea vechi se referă la acele pete care s-au uscat și s-au întărit. Sunt mai permanente decât petele proaspete. Ca atare, ele necesită detergenți și intervenții mai puternice pentru a scăpa.

Pasul I: Pentru a scăpa de aceste pete, puteți alege să folosiți gălbenușul de ou. Aplicați gălbenușul de ou pe pata veche. Lăsați-l să stea până se usucă. Clătiți pata după aceea cu apă caldă sau fierbinte.

Pasul II: Alternativ, puteți alege să utilizați oțetul și bicarbonatul de sodiu. Turnați oțetul pe pată și presărați bicarbonatul de sodiu pe locul pe care îl veți fi udat.

Pasul III: De asemenea, poate doriți să amestecați apă și alcool în raport de 1:1. Se scufundă pata în acest amestec si se lasă la înmuiat ceva timp. Ar trebui să aibă rezultatele dorite.

Citiți mai multe despre aparatul de cafea cu distribuitor de apă caldă

  1. Cum se îndepărtează petele de cafea de pe hainele/cămășile albe

Cămășile albe sunt deosebit de vulnerabile la pete din cauza expunerii și dezvăluirii ușoare a murdăriei. Ca atare, acestea necesită intervenții mai minuțioase decât tipurile obișnuite de haine. Pentru a scăpa de petele de cafea, faceți următoarele: cum să îndepărtați petele de cafea de pe cămașă

Pasul I: Spălați hainele cât mai curând posibil. Aceasta se face pentru a împiedica pata să se usuce, să se stabilească și să se întărească pe țesătură. Când acestea se întâmplă, s-ar putea să vă coste prea mult efort pentru a inversa tendința.

Pasul II: Îmcepețiprin înmuierea hainelor peste noapte. Acest lucru este, desigur, pentru a slăbi murdăria și a vă permite să le scoateți din țesătură cu ușurință. Folosiți cel mai puternic detergent posibil pentru tipul dv. de țesătură.

Pasul III: Stoarceți tare porțiunea afectată. Acest lucru se face pentru a scăpa de murdărie cât mai mult posibil. Pentru țesăturile mai blânde, puteți lua în considerare stoarcerea ușoară, dar pentru o durată lungă de timp. Acest lucru va genera aceleași rezultate.

Pasul IV: În sfârșit, clătiți cu multă apă, de preferință de mai multe ori și apoi uscați. Este mai bine să puneți îmbrăcămintea în aer liber la uscat decât să folosiți o mașină de uscat. Acest lucru vă va economisi bani și va face ca îmbrăcămintea să miroasă proaspăt.

  1. Cum se îndepărtează petele de cafea de pe blugi

Blugii nu sunt un fel obișnuit de haine. Sunt mai puternici, mai puțin flexibili și, de obicei, mai dificil de lucrat cu ei. Ca atare, aceștia necesită eforturi mai mari din partea dv. în comparație cu alte articole de îmbrăcăminte. Urmați pașii de mai jos pentru a realiza acest lucru:

Cum să îndepărtați petele de cafea din blugi

Pasul I: Aplicați un detergent pentru îndepărtarea petelor pe zona afectată a blugilor. Asigurați-vă că detergentul pentru îndepărtarea petelor pe care îl puneți este potrivit pentru blugii dv. Unii pot fi potriviți pentru alte tipuri de țesături.

Pasul II: Se amestecă apă cu oțet. Adăugați un sfert de apă rece într-o linguriță de oțet distilat. Se amestecă bine. Aplicați acest amestec pe pata de pe blugi folosind un burete curat. Ștergeți petele ușor după care trebuie să spălați blugii.

Pasul III: Aplicați o cantitate mică de praf de copt pe o cârpă umedă, dar curată. Frecați cârpa pe porțiunea pătată a blugilor. Repetați acest proces în mod repetat pentru a obține rezultatele dorite.

Cum se îndepărtează petele de cafea din țesătură

Țesăturile vin într-o gamă largă de stiluri, grosimi, texturi și aspecte. De dragul acestei discuții, vom presupune că doriți să scăpați de petele din țesături sintetice. Acestea includ spandex, poliester, nailon, acrilic, olefin și modacrilic.Pentru a face acest lucru, pur și simplu urmați instrucțiunile și procedurile de mai jos:

Pasul I: Ștergeți excesul de cafea folosind o cârpă curată și uscată.

Pasul II: Înmuiați în prealabil pata într-o soluție care conține 1 sfert de apă caldă și ½ linguriță de detergent pentru vase. Adăugați o lingură de oțet alb și lăsați să stea aproximativ 15 minute. Vă rog să vă abțineți de la utilizarea detergentului pentru rufe.

Pasul III: Clătiți zona care este pătată cu apă caldă. Folosiți un burete și un pic de alcool pentru a elimina petele reziduale.

Pasul IV: Spălați țesătura așa cum faceți în mod normal. Este posibil să fie necesar să repetați pașii de mai sus în cazul în care petele ies complet de la prima încercare.

Pasul V: Finalizați procedurile prin uscarea țesăturii. Puteți utiliza un uscător, dar vă îndemn să uscați țesătura natural la soare. Acest lucru îi va păstra prospețimea.

  1. Cum se îndepărtează petele uscate de cafea

Procedurile pe care va trebui să le urmați vor depinde în mare măsură de tipul de țesătură în cauză. Acest lucru necesită o mare discreție din partea dv.. Vă rugăm să respectați această cerință pentru a evita să vă stricați țesătura.

 

  1. Petele de cafea ies la spălare?

Da, ies. Acest lucru depinde însă de unii factori. Principalul dintre acestea este duritatea petelor și natura țesăturii.

  1. Cafeaua pătează?

Da, pătează! Decolorează țesăturile și le modifică în mod semnificativ aspectul. Acesta este motivul pentru care trebuie să o țineți cât mai mult departe de țesături.

  1. Pot petele de cafea să lase urme permanente?

Da, pot. Dacă petele sunt lăsate să se usuce și să se întărească, semnele pot fi permanente și aproape imposibil de îndepărtat.

  1. Pot fi îndepărtate toate tipurile de pete de cafea?

Da, pot! Poate aveți nevoie de detergenți mai puternici și alte formulări pentru a face treaba.

Observații de încheiere – CofeXpert.ro – espressor de cafea in comodat

După cum probabil ați remarcat, nu există un răspuns simplu despre cum puteți îndepărta petele de cafea din haine. Abordarea exactă depinde de unii factori. Acestea includ tipul de țesătură, natura petei și întinderea petei. Înainte de a vă angaja în această procedură, trebuie să aveți grijă de aceste dinamici.