Furnizori de cafea la birou

Cafea la birou

La Cofexpert.ro, nu ne cunoaștem doar cafeaua si espressoarele in custodie de care aveți nevoie, ci și sortimentele de cafea furnizate, motiv pentru care lucrăm cu unele dintre cele mai bune branduri din lume: Illy, Lavazza, Segafredo, Movenpick,Dallmayr,Origo, New York….. Cu o experiență de peste 8 de ani în domeniul cafelei, știm ce este nevoie pentru a face o cafea excelentă, de la prăjirea boabelor până la extragerea celei mai bune arome cu aparatele de cafea profesionale pe care le oferim in comodat. Obținerea celei mai bune cafele și echipamente pentru o aromă optimă. Cunoașterea artei prăjirii cafelei este începutul unei cafele grozave, de aceea lucrăm cu producatori consacrati care dezvoltă amestecuri care funcționează espressoarele noastre de cafea, deoarece fiecare tip de mașină va extrage diferit aroma. Rezultatele sunt cele care fac diferenta, fie că este vorba despre o mașină espresso barista pentru industria ospitalității sau o mașină automată de cafea la locul de muncă sau acasă.

 Procesul de prăjire și prepararea unei cafele la birou grozave.

Dacă pur și simplu ai o curiozitate pentru arta cafelei grozave, un lucru este sigur, pe oricine am întâlnit vreodată cu o pasiune pentru a face cafea, se străduiește întotdeauna pentru extragerea și aroma perfectă. Pentru a desăvârși cafeaua trebuie să aveți o cunoaștere puternică a profilurilor boabelor, deoarece soiul de cafea este cel care va juca un factor important în determinarea aromei de cafea dorite, nu doar a procesului de prăjire. Gustul unei cafele este determinat de regiunea sau țara în care este cultivată, după ce înțelegeți tipul de cafea de care aveți nevoie pentru a ajuta la atingerea unui anumit profil de degustare, atunci puteți privi procesul de prăjire pentru a completa aroma.

Păstrarea notelor este ca o carte de bucate bună.

În timpul unei prăjiri, sute de reacții apar din cauza descompunerii aminoacizilor și a moleculelor de zahăr. Aceste reacții au loc în momente diferite în timpul ciclului de prăjire, în funcție de temperatură și de structurile diferite din boabele de cafea. Procesul de prăjire al boabelor necesită o atenție constantă asupra semnelor fizice ale cafelei, nu numai aspectul și culoarea boabelor, ci și aroma, la fel ca un bucătar bun va fi întotdeauna conștient de cronometrare, temperatură și verificarea vizuală a fiecărei etape. Pe măsură ce cafeaua trece printr-o reacție endotermă, veți recunoaște o aromă asemănătoare floricelelor. Acest lucru se întâmplă atunci când boabele se transformă de la verde, la galben și în sfârșit maro, învățarea folosirii simțului mirosului este importantă în acest moment pentru a nu trece prea mult peste prăjirea cafelei. Mai jos este o diagramă a ciclului de prăjire de Anne Cooper, ea își împarte friptura în 3 puncte cheie în timpul ciclului, Prep, Millard și Acide, aceasta este ca o carte de rețete sau o carte de jurnal de prăjire, cu note detaliate despre fiecare modificare și ajustare pentru diferite tipuri de cafea și profiluri de aromă. Ghid de prăjire a cafelei Grafic de Anne Cooper Grafic de Anne Cooper

cafea la birou

Nu este doar pasiune, ci o abordare matematică care este necesară pentru a deveni un bun prăjitor, ar trebui să vă puneți întotdeauna întrebări și să fiți metodici. Prajitoriile de succes au o minte deschisă, se bucură de analiză și au o dragoste autentică pentru proces și rezultate. Dacă sunteți gata să vă descurcați, fie că este acasă, fie ca profesionist, asigurați-vă că sunteți bine educați în profilele de cafea verde și procesul de prăjire înainte de a investi în echipament, deoarece fiecare prăjitorie este ca un cuptor diferit, veți înțelege și trecerea de la o prăjitură mică la o prăjire mai mare va prezenta schimbări în procesul de prăjire, luarea de note va fi crucială pentru succesul pe măsură ce crești.

Alege o cafea la birou pe gustul tau!